Mnogi koji vole jela „na kašiku“ nikada neće odbiti porciju ukusne begove čorbe, specijaliteta koji se tradicionalno priprema u Bosni i Hercegovini. Poseban ukus ovoj čorbi daju različito povrće – uz obaveznu bamiju i dosta mesa, kao i činjenica da se čorba satima krčka na tihoj vatri.

Sastojci:

  • 700 gr pilećeg mesa (mešavina filea i krilaca)
  • 1 kriška korena celera
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veći koren peršuna
  • 1 pileća kocka za supu
  • 1 mala kašika soli
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike pavlake za kuvanje
  • sitno seckan peršun
  • bamije

Priprema:

Povrće isecite na kockice. Belo meso takođe isecite i posolite, zajedno sa krilcima. Krilca malo propržite u šerpi u kojoj ćete kuvati čorbu tek da se zarumene. Kada ih izvadite stavite povrće i belo meso, malo propržite, pa vratite krilca. Nalijte vodom da pokrijete sve i dodajte kocku za supu. Kada prokuva izvadite krilca. Bamije prethodno malo prokuvajte u vodi, pa ih dodajte u čorbu. Kuvajte sve na tihoj vatri, ali je bitno da sve vreme vri. Kašiku brašna razmutite u malo ulja i dodajte u čorbu. Pred sam kraj dodajte seckani peršun i pavlaku za kuvanje. Kuvajte još nekih 10-15 minuta uz povremeno mešanje. Ukoliko želite da čorba bude kiselija možete prilikom kuvanja nacediti malo limuna.