Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZUZETNO HRSKAVA POHOVANA PILETINA: Meso se pohuje u neobičnom sastojku koji većina voli da jede 

Autor Marija Brčić
Autor Marija Brčić

Napravite ukusniju pohovanu piletinu nego što se može pojesti u KFC-u.

Hrskava piletina Izvor: Printscreen/YT/ Table diary

Hrskava piletina – da li je najbolje da se jede za ručak, večeru ili kao grisina uz film. Kako god da se odlučite da je jedete ova pohovana piletina je izuzetno slasna, naročito kad je pripremite uz ukusan sos. Jedina mana ovog obroka je što toliko prija nepcima, da će vam biti teško da ograničite količinu.

Sastojci:

  • 350 g piletine (belo meso)
  • 1 kašičica soli
  • 100 g brašna
  • 50g kukuriznog skroba
  • 1 jaje
  • 50 ml vode
  • biber, beli luk u prahu, aleva paprika

Za umak:

  • 3 kašike kečapa
  • 1 kašika soja sosa
  • 2 kašičice skrobnog sirupa
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike vode

Priprema:

Piletinu iseći na manje trakice, potom posoliti i dodati belu luk u prahu i alevu papriku, sve dobro promešati da meso bude prekriveno začinima i ostaviti da odstoji sat vremena. U posebnu činiju pomešati braćno, kukuruzni skrop i začine. Sve dobro sjediniti, pa odvojiti tri kašike u koje ćete potom dodati jaje i vodu. Sve promešati, a ukoliko bude previše gusto dodati još malo vode da dobijete glatku smesu. Svaki komad mesa dobro uvaljati u smesu, potom u brašno u kome se nalazi kukuruzni skrob . Meso izvadite protresite, pa ponovo uvaljajte u brašno. Pecite u dobro zagrejanom ulju dok ne dobijete zlatastu koricu oko 7 minuta, sa tim što meso ne treba okretati. Za umak sve sastojke pomešajte i na laganoj vatri mešajte dok ne provri, potom skinite i sačekajte da se ohladi.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

pročitajte još:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti