Hrskava piletina – da li je najbolje da se jede za ručak, večeru ili kao grisina uz film. Kako god da se odlučite da je jedete ova pohovana piletina je izuzetno slasna, naročito kad je pripremite uz ukusan sos. Jedina mana ovog obroka je što toliko prija nepcima, da će vam biti teško da ograničite količinu.
Sastojci:
- 350 g piletine (belo meso)
- 1 kašičica soli
- 100 g brašna
- 50g kukuriznog skroba
- 1 jaje
- 50 ml vode
- biber, beli luk u prahu, aleva paprika
Za umak:
- 3 kašike kečapa
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašičice skrobnog sirupa
- 1 čen belog luka
- 2 kašike vode
Priprema:
Piletinu iseći na manje trakice, potom posoliti i dodati belu luk u prahu i alevu papriku, sve dobro promešati da meso bude prekriveno začinima i ostaviti da odstoji sat vremena. U posebnu činiju pomešati braćno, kukuruzni skrop i začine. Sve dobro sjediniti, pa odvojiti tri kašike u koje ćete potom dodati jaje i vodu. Sve promešati, a ukoliko bude previše gusto dodati još malo vode da dobijete glatku smesu. Svaki komad mesa dobro uvaljati u smesu, potom u brašno u kome se nalazi kukuruzni skrob . Meso izvadite protresite, pa ponovo uvaljajte u brašno. Pecite u dobro zagrejanom ulju dok ne dobijete zlatastu koricu oko 7 minuta, sa tim što meso ne treba okretati. Za umak sve sastojke pomešajte i na laganoj vatri mešajte dok ne provri, potom skinite i sačekajte da se ohladi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus