Doručak je najavažniji obrok i zato je jako bitno da ga ne preskačete, ali i da bude zasitan. Obavezno napravite prženice iz rerne prelivene smesom od jaja i mleka. A kada odozgo pospete sir, pa zapečete dobićete najbolji obrok. Ovako pripremljene prženice se odlično slažu sa jogurtom i kiselim mlekom.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 300 ml mleka
- so, biber, začinska paprika
- 80 g čedar sira
- 3-4 kriške starog hleba
- 1 kašika rastopljenog putera
Priprema:
Umutite jaja, dodajte mleko, začine, rendani sir i dobro sjedinite. Hleb isecite. U tepsiju sipajte istopljeni puter, pa dodajte smesu i promešajte. Stavite kriške hleba i lepo umočite. Pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus