Recept za brze pogačice, koje ne moraju da narastaju, je savršen za dane kao što su praznici. Možda ste uz ručak pojeli sav hleb, a kasnije ili sutradan vam se jede još peciva. Tada su brze pogačice odlične, jer su začas na stolu!
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka koje sigurno već imate, a sve se meri na šolje i kašike, ne morate ni da pamtite gramažu ili vadite vagu.
Sastojci:
2 šolje brašna
4 kašike putera
4 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
1 šolja jogurta
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, u činiju sipajte sve sastojke osim jogurta. Rukama stiskajte kockice putera tako da se izmešaju s brašnom i ostalim sastojcima. Kada ste dobili dobru smesu, sipajte jogurt i viljuškom pomešajte.
Testo razvaljajte, pa preklopite, pa opet razvaljajte i taj proces ponovite četiri puta. Sada ga razvaljajte na debljinu od jednog centimetra i čašom vadite pogačice. Pecite ih na plehu u koji ste postavili papir za pečenje, deset do 12 minuta.
U ove pogačice možete dodati sir, kockice povrća, šunku ili druge ukusne dodatke. Isprobajte i naš recept za pogačice s kuvanim jajima!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus