Tražite pecivo koje je ukusno, brzo se sprema i u sebi nosi duh praznika? A još ako ima samo četiri sastojka? Novogodišnja jelka od lisnatog testa je pravi izbor!

Ovaj recept koristi parmezan, ali možete da stavite bilo koji rendani tvrdi sir ako želite jeftiniju, a jednako ukusnu verziju.

Sastojci:

Pakovanje lisnatog testa
100 grama pesto sosa (kupovnog, ili napravite domaći pesto)
100 grama tvrdog sira
2 kašike brašna

Priprema:

Razvaljajte lisnato testo i pospite brašnom da se ne bi lepilo. Isecite ga tako da dobijete tri velika trougla, u videu ćete videti kako da to izvedete, postoji trik!

Prvi trougao postavite na podlogu za pečenje, premažite pesto sosom i pospite rendanim sirom. Preko njega položite drugi trougao, dobro pritisnite (nemojte koristiti oklagiju), pa zasecite i uvrnite krajeve tako da dobijete grane jelke.

Rernu zagrejte na 220 stepeni Celzijusa i pecite dok ne dobije zlatnu boju, 30 do 35 minuta. Pročitajte i najbolji recept za svečanu pogaču!