Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVOGODIŠNJA JELKA OD LISNATOG TESTA, PIKANTNA I KRCKAVA: Svi će se pitati kako ste je napravili, a ima samo 4 sastojka!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac
Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Pogledajte kako se pravi novogodišnja jelka od lisnatog testa!

jelka hleb.jpg Izvor: YouTube/Food Wishes

Tražite pecivo koje je ukusno, brzo se sprema i u sebi nosi duh praznika? A još ako ima samo četiri sastojka? Novogodišnja jelka od lisnatog testa je pravi izbor!

Ovaj recept koristi parmezan, ali možete da stavite bilo koji rendani tvrdi sir ako želite jeftiniju, a jednako ukusnu verziju.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

Pakovanje lisnatog testa
100 grama pesto sosa (kupovnog, ili napravite domaći pesto)
100 grama tvrdog sira
2 kašike brašna

Priprema:

Razvaljajte lisnato testo i pospite brašnom da se ne bi lepilo. Isecite ga tako da dobijete tri velika trougla, u videu ćete videti kako da to izvedete, postoji trik!

Jelka od lisnatog testa sa pestom i sirom
Izvor: YouTube/Food Wishes

Prvi trougao postavite na podlogu za pečenje, premažite pesto sosom i pospite rendanim sirom. Preko njega položite drugi trougao, dobro pritisnite (nemojte koristiti oklagiju), pa zasecite i uvrnite krajeve tako da dobijete grane jelke.

Rernu zagrejte na 220 stepeni Celzijusa i pecite dok ne dobije zlatnu boju, 30 do 35 minuta. Pročitajte i najbolji recept za svečanu pogaču!

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti