Pesto sos je zgodan za mnoga jela. Možete ga jesti sa testeninom, mesom, uz povrće...

Sastojci:

  • 1/2 čena belog luka
  • 3 šake svežeg bosiljka
  • 1 šaka lagano prepečenih pinjola
  • 1 šaka narendanog parmezana
  • maslinovo ulje
  • so i biber
  • malo isceđenog limunovog soka

Priprema:

U blenderu iseckajte beli luk i bosiljak. Dodajte ohlađene pinjole, pa opet iseckajte na sitno. Prespite u posudu u kojoj ćete služiti i dodajte pola šake parmezana. Sipajte maslinovo ulje - da poveže sos i napravi dovoljnu gustinu. Posolite i pobiberite, pa probajte sos. Dodajte ostatak parmezana i još malo maslinovog ulja. Nastavite sa dodavanjem sastojaka sve dok sos ne bude po vašem ukusu. Možda nećete morati ništa da dodajete. Na kraju sipajte malo maslinovog ulja.

*umesto blendera možete koristit avan i tučak.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs