Pesto sos je zgodan za mnoga jela. Možete ga jesti sa testeninom, mesom, uz povrće...
Sastojci:
- 1/2 čena belog luka
- 3 šake svežeg bosiljka
- 1 šaka lagano prepečenih pinjola
- 1 šaka narendanog parmezana
- maslinovo ulje
- so i biber
- malo isceđenog limunovog soka
Priprema:
U blenderu iseckajte beli luk i bosiljak. Dodajte ohlađene pinjole, pa opet iseckajte na sitno. Prespite u posudu u kojoj ćete služiti i dodajte pola šake parmezana. Sipajte maslinovo ulje - da poveže sos i napravi dovoljnu gustinu. Posolite i pobiberite, pa probajte sos. Dodajte ostatak parmezana i još malo maslinovog ulja. Nastavite sa dodavanjem sastojaka sve dok sos ne bude po vašem ukusu. Možda nećete morati ništa da dodajete. Na kraju sipajte malo maslinovog ulja.
*umesto blendera možete koristit avan i tučak.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem