Ukoliko ste ljubitelji Snikers čokoladica, obožavaćete ovu tortu.
Za patišpanj vam je potrebno:
10 belanca
300 g šećera
1 kašika brašna
300 g krupno mlevenog neslanog kikirikija
Priprema:
Najpre umutiti čvrsto 10 belanca sa 300g šećera. Zatim dodati 1 kašiku brašna i kikiriki. Lagano promešati kašikom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C.
Za fil je potrebno:
10 žumanca
250 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
100 g bele čokolade
2 Snikers čokodadice
Priprema fila:
Na pari skuvajte 10 žimanaca sa 250g šećera. Kada se ugusti, skinite sa vatre, dodajte 100g topljene čokolade i ostavite da se dobro ohladi. Kada se fil ohladi, dodajte 250g prethodno umućenog margarina.
Zatim dodajte rendanu belu čokoladu i 2 seckane Snikers čokoladice. Filom premažite koru.
Tortu potom premazati glazurom, koju ćete napraviti sa 100g topljenje čokolade i 2 kašike ulja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus