Okupite porodicu za stolom i poslužite sočnu piletinu u kremastom sosu sa krompirom i slaninom. Ručak koji će se svima dopasti možete da servirate sa salatom. Prednost ovog jela je što čete isprljati samo jednu posudu, pa neće biti ni puno sudova za pranje.
Sastojci:
- 200 g slanine
- 6 bataka
- 500 g krompira
- 50 g maslaca
- 2 crna luka
- 4 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml vode
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašika senfa
Priprema:
Isecite slaninu i propržite je, pa izvadite iz tiganja. Zatim u isti dodajte maslac, pa kada se otopi propržite batake. Izvadite i meso, pa u istom tiganju propržite iseckani crni luk. Na kraju dodajte i izgnječeni beli luk i ostavite još minut. U luk dodajte krupnije sečen krompir i pržite 8 minuta. Zatim posolite, pobiberite, začinite majčinom dušicom. Sipajte vodu, pavlaku, senf i slaninu, pa promešajte. Dodajte i meso, pa poklopite i kuvajte još 15-20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus