Kremasti sos čini zaprška u koju se dodajte pavlaka za kuvanje. Meso je toliko sočno i mekano da se raspada u ustima. Služite za ručak uz pire krompir, a možete i samo sa parčetom hleba i nekom osvežavajućom salatom. Posle ovako ukusnog ručka počastite se nekim kolačem

Sastojci:

  • 900 g bataka bez kostiju
  • 40 g maslaca 
  • 2 kašičice začinske paprike 
  • 1 kašika brašna 
  • 300 ml pavlake za kuvanje 
  • 200 ml vode 
  • peršun

Priprema:

Meso krupnije isecite, a u tiganj sipajte malo ulja i puter. Stavite meso, pa posolite i pobiberite. Kada se isprži dodajte začinsku papriku i promešajte. Sipajte brašno, promešajte, pa pavlaku za kuvanje. Kuvajte još 2-3 minuta i sipajte vodu. Kada krene da vri i malo se zgusne gotovo je. Na kraju pospite iseckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa