Kremasti sos čini zaprška u koju se dodajte pavlaka za kuvanje. Meso je toliko sočno i mekano da se raspada u ustima. Služite za ručak uz pire krompir, a možete i samo sa parčetom hleba i nekom osvežavajućom salatom. Posle ovako ukusnog ručka počastite se nekim kolačem.
Sastojci:
- 900 g bataka bez kostiju
- 40 g maslaca
- 2 kašičice začinske paprike
- 1 kašika brašna
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml vode
- peršun
Priprema:
Meso krupnije isecite, a u tiganj sipajte malo ulja i puter. Stavite meso, pa posolite i pobiberite. Kada se isprži dodajte začinsku papriku i promešajte. Sipajte brašno, promešajte, pa pavlaku za kuvanje. Kuvajte još 2-3 minuta i sipajte vodu. Kada krene da vri i malo se zgusne gotovo je. Na kraju pospite iseckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem