Malo drugačiji pileći ražnjići iz tiganja, toliko sočni kao da su pečeni na roštilju.

Osnovni recept za ražnjiće verujem da svi znamo, međutim ovo je jedno od onih jele koje možete pripremati na više načina. Ražnjići od dve vrste pilećeg mesa, pečeni u tiganju, a opet toliko ukusni i sočni kao da su upravo "sišli" sa roštilja. Mogu biti odličan ručak uz neki prilog, a takođe mogu da posluže i kasnije za večeru.
Sastojci:
- 600 g pilećih bataka (bez kostiju)
- 300 g pilećih prsa
- 1 crni luk
- 1 sveža paprika
- so, biber, aleva paprika
- svež peršun
Priprema:
Meso iseći na kockice, ubaciti u blender i samleti. Papriku sa lukom takođe samleti u blenderu. Sve pomešajte sa mesom, dodajte sitno seckani peršun, začinite po ukusu i ostavite u zamrzivač nekih pola sata. Kada se steglo oblikovati i stavljati na ražnjić. Peći u zagrejanom tiganju sa svih strana dok ne dobiju rumenu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.