Nema ko ne voli piletinu iz rerne sa povrćem, koje se topi u ustima. Pripremljena na ovaj neobičan način biće nikad sočnija iznutra, a spolja će imati hrskavu koricu, za koju će se svu grabiti. Jednu marinadu koristite dva puta, što je zapravo i tajna tako ukusnog mesa.
Sastojci:
- 1 pile srednje veličine
Za marinadu:
- 10 g soli
- 10 g aleve paprike
- 10 g kima
- 10 g bibera
- 200 ml piva
- 200 g putera
Za dodatak:
- 400 g krompira
- 150 g babure
- 150 g luka
- 150 g paradajza
- 10 g soli
- 5 g bibera
- 20 ml maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
Priprema:
Za marinadu pomešajte sve začine, pa sipajte pivo i dobro sjedinite. Pile stavite u kesu za zamrzivač, potom ulijte dobijenu smesu i ostavite sat vremena u frižideru. Nakon toga ostatak tečnosti iz kese prespite u šerpu i kuvajte dok ne provri. Pomešajte sa puterom da dobijete gustu pastu. Ovom smesom dobro premažite pile sa svih strana. U pleh poređajte povrće isečeno na malo krupnije komade, žačinite i zalijte maslinovim uljem. U sredinu pleha uspravno stavite flašu od piva, preko nje pile, i pecite sve u rerni na 180 C nekih 50 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus