Punjeno belo meso zapečneo sa kremastim sosom, pa još i posuto tvrdim sirom. Ne postoji bolji ručak. Savršeno pripremljeno i ukusno meso možete da služite sa pire krompirom i salatom po vašoj želji. Ako vam ne treba prilog poslužite sa parčetom hleba koji posle možete da umačete u sos koji vam ostane. 

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea 
  • 1 crni luk 
  • 500 g pečuraka 
  • 1 kašičica majčine dušice 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 150 g kravljeg sira 
  • sveža mirođija 
  • 100 g tvrdog sira
  • 2 jajeta

Priprema:

Meso isecite na tanke šnicle, izlupajte, pa posolite i pobiberite. Sitno sečen crni luk propržite na malo maslinovog ulja. Dodajte iseckane pečurke, posolite, pobiberite i začinite majčinom dušicom. Nafilujte meso i urolajte. Poređajte u tepsiju. Pomešajte pavlaku za kuvanje, sir, secaknu mirođiju i jaja, pa sjedinite. Sipajte preko piletine i izrendajte preko sir. Pecite na 180°C oko 30 minuta.

Printscreen/YT/savurosTV Francuska piletina

Izvor: Stvar ukusa