Svi vole ćufte od mlevenog mesa, a tek kada probate zalivene iz rerne, nema sumnje da ćete ih stalno praviti na ovaj način.

Ćufte od mlevenog mesa svi vole, ali ponekad nam se ne stoji pored šporeta dok ih pečemo. Pripremljene na ovaj način u rerni olakšaće vam pripremu, a biće izuzeno šočne. Uz ćufte iz rerne vam neće biti potreban ni prilog, eventualno domaći hleb ili lepinje i imate kompletan ručak.
Sastojci:
- 600 g mlevenog mesa
- 2 luka
- 150 g pirinča
- 200 g pasiranog paradajza
- 100 g pavlake za kuvanje
- parmezan
- 200 ml goveđe supe
- 1 kašika krem sira
- so, biber, aleva paprika
- peršun
Priprema:
Sitno naseckani luk i kuvani pirinač, dodajte u mleveno meso, sve začinite i dodajte kašiku krem sira. Dobro sjedinite sastojke i oblikujte ćufte. Drugi luk sitno naseckan propržite na ulju, pa mu dodajte pasirani paradajz, pavlaku za kuvanje i goveđu supu. Kuvajte dok ne proključa, pa time zalijte ćufte i pospite parmezan. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni nekih pola sata. Po želji ih nakon pečenja pospite sitno seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.