Ćufte od mlevenog mesa svi vole, ali ponekad nam se ne stoji pored šporeta dok ih pečemo. Pripremljene na ovaj način u rerni olakšaće vam pripremu, a biće izuzeno šočne. Uz ćufte iz rerne vam neće biti potreban ni prilog, eventualno domaći hleb ili lepinje i imate kompletan ručak.

Sastojci:

  • 600 g mlevenog mesa
  • 2 luka
  • 150 g pirinča
  • 200 g pasiranog paradajza
  • 100 g pavlake za kuvanje
  • parmezan
  • 200 ml goveđe supe
  • 1 kašika krem sira
  • so, biber, aleva paprika
  • peršun

Priprema:

Sitno naseckani luk i kuvani pirinač, dodajte u mleveno meso, sve začinite i dodajte kašiku krem sira. Dobro sjedinite sastojke i oblikujte ćufte. Drugi luk sitno naseckan propržite na ulju, pa mu dodajte pasirani paradajz, pavlaku za kuvanje i goveđu supu. Kuvajte dok ne proključa, pa time zalijte ćufte i pospite parmezan. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni nekih pola sata. Po želji ih nakon pečenja pospite sitno seckanim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa