Ćufte od mlevenog mesa svi vole, ali ponekad nam se ne stoji pored šporeta dok ih pečemo. Pripremljene na ovaj način u rerni olakšaće vam pripremu, a biće izuzeno šočne. Uz ćufte iz rerne vam neće biti potreban ni prilog, eventualno domaći hleb ili lepinje i imate kompletan ručak.
Sastojci:
- 600 g mlevenog mesa
- 2 luka
- 150 g pirinča
- 200 g pasiranog paradajza
- 100 g pavlake za kuvanje
- parmezan
- 200 ml goveđe supe
- 1 kašika krem sira
- so, biber, aleva paprika
- peršun
Priprema:
Sitno naseckani luk i kuvani pirinač, dodajte u mleveno meso, sve začinite i dodajte kašiku krem sira. Dobro sjedinite sastojke i oblikujte ćufte. Drugi luk sitno naseckan propržite na ulju, pa mu dodajte pasirani paradajz, pavlaku za kuvanje i goveđu supu. Kuvajte dok ne proključa, pa time zalijte ćufte i pospite parmezan. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni nekih pola sata. Po želji ih nakon pečenja pospite sitno seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus