Umesto belog mesa napravite marinirana krlica sa krompirom. Sočno i ukusno meso je sjajan predlog za ručak kada nemate ideju šta da pripremate. Poslužite sa salatom i eto savršenog obroka za celu porodicu. 

Sastojci:

  • 10 pilećih krilaca 
  • 800 g krompira
  • 1 crni luk 
  • 6 čenova belog luka 
  • 10 čeri paradajza 
  • 200 ml belog vina 
  • 20 g putera 

Priprema:

Posolite, pobiberite i začinite slatkom paprikom krilca. Dodajte puter i dobro utrljajte rukama. Krompir isecite na kolutove, luk na veće komade i stavite u šerpu. Posolite, pobiberite i začinite slatkom paprikom.  Na krompir poređajte pileća krilca. Dodajte beli luk i čeri paradajz. Pospite majčinom dušicom i dodajte belo vino. Pokrijte pleh folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 45 minuta. Uklonite foliju i pecite na 200°C još 10 minuta.

Izvor: Stvar ukusa