Rusi punjene paprike prave slično kao i mi, samo što oni u mleveno meso dok ga prže dodaju paradajz sok. Takođe, zapršku prave klasično sa puterom i brašnom, ali dolivaju vodu u kojoj su se kuvale punjene paprike. Mi dodajemo i začinsku papriku kada su ovakva jela u pitanju. Pravi domaćinski ručak je brzo gotov, a ako ste tek počeli da kuvate pored musake i pasulja ovo obavezno morate da naučite da spremate.
Sastojci:
- 6 paprika
- 500 g mlevenog mesa
- 150 g pirinča
- 2 šargarepe
- 50 ml paradajz soka
Za zapršku:
- 2 kašike brašna
- 30 g maslaca
Priprema:
Luk i šargarepu sitno iseckajte, pa dinstaje. Zatim dodajte mleveno meso i nastavite da pržite. Pred kraj dodajte i pirinač. Začinite po želji i sipajte paradajz sok. Ostavite još 2 minuta, pa sklonite sa vatre. Paprike očistite i napunite nadevom, pa poređajte u šerpu. Na punjene paprike stavite tanjir i preko njega sipajte 1,5 l vode i 1 kašičicu soli. Kuvajte 30 minuta na laganoj vatri. Otopite puter i dodajte brašno. Propržite minut i sipajte vodu od punjenih paprika. Začinite i prelijte opet paprike, ali sada sklonite tanjir. Kuvajte još 5 minuta.
Izvor: stvarukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem