Rusi punjene paprike prave slično kao i mi, samo što oni u mleveno meso dok ga prže dodaju paradajz sok. Takođe, zapršku prave klasično sa puterom i brašnom, ali dolivaju vodu u kojoj su se kuvale punjene paprike. Mi dodajemo i začinsku papriku kada su ovakva jela u pitanju. Pravi domaćinski ručak je brzo gotov, a ako ste tek počeli da kuvate pored musake i pasulja ovo obavezno morate da naučite da spremate. 

Sastojci:

  • 6 paprika 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 150 g pirinča 
  • 2 šargarepe
  • 50 ml paradajz soka 

Za zapršku: 

  • 2 kašike brašna 
  • 30 g maslaca 

Priprema:

Luk i šargarepu sitno iseckajte, pa dinstaje. Zatim dodajte mleveno meso i nastavite da pržite. Pred kraj dodajte i pirinač. Začinite po želji i sipajte paradajz sok. Ostavite još 2 minuta, pa sklonite sa vatre. Paprike očistite i napunite nadevom, pa poređajte u šerpu. Na punjene paprike stavite tanjir i preko njega sipajte 1,5 l vode i 1 kašičicu soli. Kuvajte 30 minuta na laganoj vatri. Otopite puter i dodajte brašno. Propržite minut i sipajte vodu od punjenih paprika. Začinite i prelijte opet paprike, ali sada sklonite tanjir. Kuvajte još 5 minuta. 

Izvor: stvarukusa