Musaka sa krompirom na nešto malo drugačiji način, ali sa sličnim sastojcima kao i za običnu, klasičnu musaku. Osim toga, ovo jelo može biti odličan način da potrošite i ostatke pire krompira ili mesa od prethodnog ručka. Ako koristite ostatke od prethodnog dana, naravno da ne možete imati tačne mere, u tom slučaju pravite "odokativno" i po ukusu.
Sastojci:
- 400 g mlevene junetine
- 900g krompira
- 3 jaja
- 1 luk
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 3 čena belog luka
- svež peršun
- korijander
- so, biber, aleva paprika
- puter
Priprema:
Krompir dobro operite i kuvajte sa ljuskom. Luk, papriku i peršun sitno iseckajte, pa sve propržite na ulju. Dodati mleveno meso i sve začiniti. Dinstati dok meso ne porumeni, potom stavite narendanu šargarepu. Sastojke dobro promešati i propržiti još nekih 5 minuta. Skuvani krompir oljuštite i dodajte mu kockicu putera, malo korijandera i seckanog belog luka. Izgnječite kao za pire krompir. U prohlađenu smesu od mesa dodajte tri cela jaja. U vatrostalnu činiju, koju ste prethodno premazali u uljem, rasporedite meso, pa odozgo krompir. Peći u rerni na 250 C oko 20 minuta do pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem