Musaka sa krompirom na nešto malo drugačiji način, ali sa sličnim sastojcima kao i za običnu, klasičnu musaku. Osim toga, ovo jelo može biti odličan način da potrošite i ostatke pire krompira ili mesa od prethodnog ručka. Ako koristite ostatke od prethodnog dana, naravno da ne možete imati tačne mere, u tom slučaju pravite "odokativno" i po ukusu.


Sastojci:

  • 400 g mlevene junetine
  • 900g krompira
  • 3 jaja
  • 1 luk
  • 1 šargarepa
  • 1 crvena paprika
  • 3 čena belog luka
  • svež peršun
  • korijander
  • so, biber, aleva paprika
  • puter

Priprema:

Krompir dobro operite i kuvajte sa ljuskom. Luk, papriku i peršun sitno iseckajte, pa sve propržite na ulju. Dodati mleveno meso i sve začiniti. Dinstati dok meso ne porumeni, potom stavite narendanu šargarepu. Sastojke dobro promešati i propržiti još nekih 5 minuta. Skuvani krompir oljuštite i dodajte mu kockicu putera, malo korijandera i seckanog belog luka. Izgnječite kao za pire krompir. U prohlađenu smesu od mesa dodajte tri cela jaja. U vatrostalnu činiju, koju ste prethodno premazali u uljem, rasporedite meso, pa odozgo krompir. Peći u rerni na 250 C oko 20 minuta do pola sata.

Izvor: Stvar ukusa