Kako bi se sprečilo bacanje hrane koja svima ostane nakon praznika, predstavljamo vam kako da je iskoristite na najbolji način i pripemite neka nova jela. Ukoliko je i vama ostalo "viška" hrane evo naših predloga.
Doručak ili užina za posao
Ostaci mesa poput piletine, svinjetine ili ćuretine lako mogu postati baza za sendvič. Napravite sendviče koje ćete jesti naredni dan ili ih ponesite na posao, a po želji možete ih i tostirati.
Takođe, ostatke salata kao što su ruska ili mimoza možete iskoristiti da napravite tople sendviče. Premažite parče hleba salatom i zapecite u rerni. Dobićete kremastu, a hrskavu večeru ili užinu.
Brusketi od bajatog hleba
Ukoliko ste kupili suviše hleba, za večeru pripremite bruskete. Isecite hleb na kriške i poređajte u pleh. Prelijte svaki krišku maslinovim uljem pa odozgo stavite nadev po želji.Zapecite ga par minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
Pašteta
Od ostataka mesa možete napraviti i paštetu. U blender stavite iseckano meso, dodajte dva čena belog luka, so, biber, maslinovo ulje i kašičicu senfa. Sve dobro izblendajte dok ne dobijete kremastu teksturu.
Krompir kroketi
Ukoliko vam je ostalo pire krompira, sipajte ga u činiju. Dodajte mu pola šolje brašna i jedno jaje i umesite rukama testo. Od takve smese napravite loptice koje ćete ispržiti na maslinovom ulju - dobićete krompir krokete - ukusnu grickalicu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem