Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA ISKORISTITE OSTATKE HRANE NAKON PRAZNIKA: Ništa ne bacajte, napravite nova jela

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Nakon praznika obično važi pravilo da ostane mnogo hrane. Evo šta možete uraditi sa njom.

Šta raditi sa ostacima hrane nakon praznika Izvor: Shutterstock

Kako bi se sprečilo bacanje hrane koja svima ostane nakon praznika, predstavljamo vam kako da je iskoristite na najbolji način i pripemite neka nova jela. Ukoliko je i vama ostalo "viška" hrane evo naših predloga.

Doručak ili užina za posao

Ostaci mesa poput piletine, svinjetine ili ćuretine lako mogu postati baza za sendvič. Napravite sendviče koje ćete jesti naredni dan ili ih ponesite na posao, a po želji možete ih i tostirati. 

Takođe, ostatke salata kao što su ruska ili mimoza možete iskoristiti da napravite tople sendviče. Premažite parče hleba salatom i zapecite u rerni. Dobićete kremastu, a hrskavu večeru ili užinu.

Možda će vas zanimati

Brusketi od bajatog hleba

Ukoliko ste kupili suviše hleba, za večeru pripremite bruskete. Isecite hleb na kriške i poređajte u pleh. Prelijte svaki krišku maslinovim uljem pa odozgo stavite nadev po želji.Zapecite ga par minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Pašteta

Od ostataka mesa možete napraviti i paštetu. U blender stavite iseckano meso, dodajte dva čena belog luka, so, biber, maslinovo ulje i kašičicu senfa. Sve dobro izblendajte dok ne dobijete kremastu teksturu.

Krompir kroketi

Ukoliko vam je ostalo pire krompira, sipajte ga u činiju. Dodajte mu pola šolje brašna i jedno jaje i umesite rukama testo. Od takve smese napravite loptice koje ćete ispržiti na maslinovom ulju - dobićete krompir krokete - ukusnu grickalicu.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti