Postoji mnogo stvari koje možete da uradite sa sokom od krastavca a koje ne uključuju njegovo bacanje! Možete da kuvate s njim, hidrirate se ili ga koristite za čišćenje. Neki tvrde da pomaže u umirivanju opekotina od sunca, što nije najsjajnije rešenje osim ako nemate ništa protiv da se pojavljujete u javnosti mirišući na kiosk brze hrane. Ali evo kojih je to pet upotreba ovog magičnog soka koje su isprobane i rade.

Sjajan lek za mamurluk

So i voda iz soka od kiselih krastavaca pomoći će vam da izbrišete tragove prethodne noći, ali mogu i da deluju preventivno. Pre konzumiranja alkohola popijte čašicu ovog soka, koji će obezbediti vašem telu sve što mu treba pre nego što se preda dehidrirajućim moćima alkohola.

Pogledajte i Kako da brzo i lako pobedite mamurluk

Pomaže pre vežbanja

Visoki sadržaj soli u ovom soku čini ga odličnim izvorom elektrolita, što praktično čini skupe sportske napitke prepune šećera nepotrebnim. Hidrirajte se na vreme sokom od kiselih krastavaca, i onda uberite plodove svog rada!

Pomaže i posle vežbanja

Nemojte mučiti noge pogođene upalom kupkom od leda. Iskoristite sok od kiselih krastavaca, koji će umiriti grčeve izazvane vežbanjem gotovo odmah, zahvaljujući sirćetu i natrijumu. Ovi sastojci takođe će vam pomoći da nadoknadite sve što ste izbacili znojem.

Pogledajte i Ishrana i trening: Koju hranu je najbolje jesti pre i posle vežbanja

Sprečava masnice

Dodavanje vitamina C ishrani jača krvne sudove i pomaže kod popravljanja oštećenja. Zato je sok od kiselih kastavaca odličan za osobe koje su sklone pucanju kapilara i modricama.

Još jedna zanimljiva primena - ako treba da otopite neki led, ubrzaćete proces prskajući ovaj sok preko njega. Ako ste sumnjičavi, isprobajte ovaj jednostavan trik: stavite led u šolju, polijte ga sokom od kiselih krastavaca i posmatrajte kako se led topi istog trenutka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa