Napravite kremasti pire krompir, sipajte u tepsiju, pa preko stavite meso i pečurke. Preko ide još jedan red pire krompira. Zapecite u rerni i jelo poslužite sa salatom. Podseća na našu musaku, samo se krompir drugačije priprema, a stavljaju se i šampinjoni. Pravi gurmanski ručak koji će okupiti porodicu za stolom.
Sastojci:
- 700 g krompira
- 400 g mlevenog mesa
- 2 crna luka
- 2 jajeta
- 50-80 ml mleka
- 50 g putera
Priprema:
Krompir skuvajte, pa dodajte puter i ispasirajte. Jaje umutite sa mlekom, pa dodajte u krompir i sjedinite. Iseckajte crni luk, pa polovinu sipajte u tiganj i propržite. Dodajte mleveno meso i začine po želji. Drugu polovinu seckanog luka propržite sa seckanim pečurkama. Tepsiju lepo nauljite, pa na dno sipajte pola pire krompira. Presko mleveno meso, pa pečurke. Poslednji sloj je pire kormpir na kojem drškom od kašike napravite koncentrični krug. Umutite preostalo jaje sa kašikom mleka i premažite. Pecite na 200°C oko 20 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem