Napravite kremasti pire krompir, sipajte u tepsiju, pa preko stavite meso i pečurke. Preko ide još jedan red pire krompira. Zapecite u rerni i jelo poslužite sa salatom. Podseća na našu musaku, samo se krompir drugačije priprema, a stavljaju se i šampinjoni. Pravi gurmanski ručak koji će okupiti porodicu za stolom.
Sastojci:
- 700 g krompira
- 400 g mlevenog mesa
- 2 crna luka
- 2 jajeta
- 50-80 ml mleka
- 50 g putera
Priprema:
Krompir skuvajte, pa dodajte puter i ispasirajte. Jaje umutite sa mlekom, pa dodajte u krompir i sjedinite. Iseckajte crni luk, pa polovinu sipajte u tiganj i propržite. Dodajte mleveno meso i začine po želji. Drugu polovinu seckanog luka propržite sa seckanim pečurkama. Tepsiju lepo nauljite, pa na dno sipajte pola pire krompira. Presko mleveno meso, pa pečurke. Poslednji sloj je pire kormpir na kojem drškom od kašike napravite koncentrični krug. Umutite preostalo jaje sa kašikom mleka i premažite. Pecite na 200°C oko 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus