Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAPEČENE BOLONJEZE: Posložite namirnice, a na kraju dodajte i 1 neočekivan sastojak koji pravi ogromnu razliku

Ako volite da isprobavate hranu, onda neka zapečene bolonjeze budu vaš sledeći izbor.

 Zapečene bolonjeze.png Izvor: Printscreen/YT/The Perfect Home

Okupite porodicu za stolom sa poznatom italijanskom pastom. Ovo je recept za zapečene bolonjeze koji se malo razlikuju od klasičnih. U njih idu i kuvana jaja koja im daju poseban šmek. Ako želite nešto drugačije, a opet ukusno, ovo je pravi recept. Izgledom podsećaju na lazanje, ali ukus je drugačiji.  

Sastojci:

  • 500 g makarona 
  • 500 ml paradajz soka 
  • 1/2 luka
  • 400 g mlevenog mesa 
  • 100 g sira (mocarela) 
  • 3 jajeta
  • parmezan

Možda će vas zanimati

Priprema:

Propržite seckani crni luk, pa dodajte meso i paradajz sos. Posolite, pa poklopite i krčkajte. Skuvajte makarone, pa u proceđene dodajte 2-3 kutlače sosa. Sipajte pola makarona na dno nauljene tepsije, pa pobacajte mocarelu preko. Zatim isecite kuvana jaja na kolutove i pobacajte preko. Sipajte pola količine mesa i pospite parmezanom. Zatim poređajte preostale makarone i meso i pospite parmezanom. Pecite na 200°C oko 15 minuta. 

Pročitajte još

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti