Okupite porodicu za stolom sa poznatom italijanskom pastom. Ovo je recept za zapečene bolonjeze koji se malo razlikuju od klasičnih. U njih idu i kuvana jaja koja im daju poseban šmek. Ako želite nešto drugačije, a opet ukusno, ovo je pravi recept. Izgledom podsećaju na lazanje, ali ukus je drugačiji.  

Sastojci:

  • 500 g makarona 
  • 500 ml paradajz soka 
  • 1/2 luka
  • 400 g mlevenog mesa 
  • 100 g sira (mocarela) 
  • 3 jajeta
  • parmezan

Priprema:

Propržite seckani crni luk, pa dodajte meso i paradajz sos. Posolite, pa poklopite i krčkajte. Skuvajte makarone, pa u proceđene dodajte 2-3 kutlače sosa. Sipajte pola makarona na dno nauljene tepsije, pa pobacajte mocarelu preko. Zatim isecite kuvana jaja na kolutove i pobacajte preko. Sipajte pola količine mesa i pospite parmezanom. Zatim poređajte preostale makarone i meso i pospite parmezanom. Pecite na 200°C oko 15 minuta.