Okupite porodicu za stolom sa poznatom italijanskom pastom. Ovo je recept za zapečene bolonjeze koji se malo razlikuju od klasičnih. U njih idu i kuvana jaja koja im daju poseban šmek. Ako želite nešto drugačije, a opet ukusno, ovo je pravi recept. Izgledom podsećaju na lazanje, ali ukus je drugačiji.
Sastojci:
- 500 g makarona
- 500 ml paradajz soka
- 1/2 luka
- 400 g mlevenog mesa
- 100 g sira (mocarela)
- 3 jajeta
- parmezan
Priprema:
Propržite seckani crni luk, pa dodajte meso i paradajz sos. Posolite, pa poklopite i krčkajte. Skuvajte makarone, pa u proceđene dodajte 2-3 kutlače sosa. Sipajte pola makarona na dno nauljene tepsije, pa pobacajte mocarelu preko. Zatim isecite kuvana jaja na kolutove i pobacajte preko. Sipajte pola količine mesa i pospite parmezanom. Zatim poređajte preostale makarone i meso i pospite parmezanom. Pecite na 200°C oko 15 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus