Sa ovim rebarcima nema promašaja, a pošto do proleća i lepog vremena ima još da pričekamo poslužiće i kućna rerna. Pripremljena na ovaj način biće veoma mekana i šočna, a meso će se prosto topiti u ustima. Tajni sastojak koji im da je posebnu sočnost je pasirana jabuka.
Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebaraca
- so
Za marinadu:
- 100 g pasiranih jabuka
- 100 g paradajz sosa
- 20 g smeđeg šećera
- 3 kašičice soja sosa
- pola limuna
- aleva parika, beli luk u prahu, biber
Priprema:
Odvojena rebarca dobro posolite. U činiju pomešajte pasirane jabuke, paradajz sos, šećer, sok od pola limuna, soja soj i dodajte sve žačine po ukusu. Dobro sjedinite, pa prelijte preko rebarca vodeći računa da svaki bude dobro natopljen. Ostaviti da odstoji nekih sat vremena u marinadi. Poređajte u pleh, pokrijte folijom i pećite oko sat vremena na 220 stepeni. 15 minuta pred kraj pečenja izvadite iz rerne, skinite foliju, pa prelijte sokom koji su rebarca pustila prilikom pečenja i vratite u rernu dok ne dobiju karamelizovanu hrskavu koricu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus