Sa ovim rebarcima nema promašaja, a pošto do proleća i lepog vremena ima još da pričekamo poslužiće i kućna rerna. Pripremljena na ovaj način biće veoma mekana i šočna, a meso će se prosto topiti u ustima. Tajni sastojak koji im da je posebnu sočnost je pasirana jabuka.

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebaraca
  • so

Za marinadu:

  • 100 g pasiranih jabuka
  • 100 g paradajz sosa
  • 20 g smeđeg šećera
  • 3 kašičice soja sosa
  • pola limuna
  • aleva parika, beli luk u prahu, biber

Priprema:

Odvojena rebarca dobro posolite. U činiju pomešajte pasirane jabuke, paradajz sos, šećer, sok od pola limuna, soja soj i dodajte sve žačine po ukusu. Dobro sjedinite, pa prelijte preko rebarca vodeći računa da svaki bude dobro natopljen. Ostaviti da odstoji nekih sat vremena u marinadi. Poređajte u pleh, pokrijte folijom i pećite oko sat vremena na 220 stepeni. 15 minuta pred kraj pečenja izvadite iz rerne, skinite foliju, pa prelijte sokom koji su rebarca pustila prilikom pečenja i vratite u rernu dok ne dobiju karamelizovanu hrskavu koricu.