Ukusan ručak za celu porodicu. Možete poslužiti sa grilovanim povrćem ili krompirom.
Sastojci:
- 1/2 šolje pilećeg bujona
- 2 kašike koncentrata soka od jabuke
- 4 ½ kašike senfa sa celim zrnom
- 1 kg svinjskog karea
- 1/4 kašike soli
- 1/4 kašike bibera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike hladne vode
- 1 kašika svežeg peršuna
Priprema:
U maloj posudi pomešajte bujon, koncentrat soka od jabuke i senf. Svinjetinu posolite i pobiberite. U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Ispržite meso sa obe strane i izvadite iz tiganja. Zatim u tiganj dodajte samleven beli luk i kratko propržite. U to dodajte bujon sa senfom i sokom od jabuke. Mešajte sve vreme. Kada proključa smanjite toplotu i kuvajte nepokriveno, 6-8 minuta ili dok se tečnost ne smanji.
Vratite svinjetinu u tiganj i kuvajte pokriveno, na laganoj vatri 3-4 minuta. Pomešajte kukuruzni skrob i vodu dok ne dobijete glatku smesu i sipajte u tiganj. Kad proključa mešajte još nekih dva minuta ili dok se ne zgusne. Pospite sitno seckanim peršunom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem