Ukusan ručak za celu porodicu. Možete poslužiti sa grilovanim povrćem ili krompirom.

Sastojci:

  • 1/2 šolje pilećeg bujona
  • 2 kašike koncentrata soka od jabuke
  • 4 ½ kašike senfa sa celim zrnom
  • 1 kg svinjskog karea
  • 1/4 kašike soli
  • 1/4 kašike bibera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 2 kašike hladne vode
  • 1 kašika svežeg peršuna

Priprema:

U maloj posudi pomešajte bujon, koncentrat soka od jabuke i senf. Svinjetinu posolite i pobiberite. U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Ispržite meso sa obe strane i izvadite iz tiganja. Zatim u tiganj dodajte samleven beli luk i kratko propržite. U to dodajte bujon sa senfom i sokom od jabuke. Mešajte sve vreme. Kada proključa smanjite toplotu i kuvajte nepokriveno, 6-8 minuta ili dok se tečnost ne smanji.

Vratite svinjetinu u tiganj i kuvajte pokriveno, na laganoj vatri 3-4 minuta. Pomešajte kukuruzni skrob i vodu dok ne dobijete glatku smesu i sipajte u tiganj. Kad proključa mešajte još nekih dva minuta ili dok se ne zgusne. Pospite sitno seckanim peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs