Pripremite nešto malo drugačiji obrok i obradujte ukućane.

Sastojci:

  • 500 g junećeg buta
  • 2 glavice luka
  • 1 crvena paprika
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 200 g pirinča
  • 3 kašike paradajz pirea
  • kašičica čilija u prahu
  • so
  • 500 ml supe (kocka)
  • biber
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 2 kašike rendanog kačkavalja

Priprema:

Junetinu veoma sitno iseckati. Iseckati i luk. Papriku očistiti i iseći na kockice.

Zagrejati ulje i ispržiti meso. Dodati luk i pirinač, pa pržiti dok pirinač ne postane slatkast. Dodati papriku, paradajz pire, čili u prahu, so i supu. Kuvati sve oko 15 minuta.

Začiniti, dodati peršun i posuti sirom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs