Umesto da samo ispohujete belo meso, vi ga urolajte u šunku, a napunite ga sirom i paradajzom. Ukus je bogatiji zbog punjenja i dovoljno je da se posluži samo sa parčetom hleba. Ako želite i prilog neprevaziđeni pire krompir je odlična ideja. Možete da servirate i za subotnji ručak. Garantujemo da će najmlađi obožavati ovo jelo i da će olizati tanjir. Posle se počastite ukusnim kolačem bez pečenja.
Sastojci:
- 100 g praške šunke
- 300 g pilećeg filea
- 120 g sira
- 100 g paradajza
- 2 jajeta
- 120 g prezli
Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa izlupajte i posolite i pobiberite. Na šunku stavite meso, pa sir i preko kolut paradajza. Urolajte. Uvaljajte u umućena jaja, pa u prezle i stavite u tepsiju. Pecite na 180°C oko pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem