Da biste napravili najbolji domaći hleb za vas i vaše najdraže potrebno je samo malo vremena i nekoliko sastojaka. Zamesite testo i stavite u kesu za pečenje, oduševiće vas krajnji rezultat.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 375ml vode
- 8 g kvasca
- prstohvat soli
Priprema:
U vodi rastvoriti kvasac pa dobro promešati. Dodati so i brašno i zamesiti testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite da odmori oko 1h. Nakon toga istresite testo na radnu površinu, oblikujte lopticu pa je zasecite po širini, ali napravite dublji rez. Zatim testo prebacite pažljivo u kesu za pečenje. Kesu prebacite u pleh, vežite je na vrhu i ostavite hleb da odmori još 20 min pre ubacivanja u rernu. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus