Da biste napravili najbolji domaći hleb za vas i vaše najdraže potrebno je samo malo vremena i nekoliko sastojaka. Zamesite testo i stavite u kesu za pečenje, oduševiće vas krajnji rezultat.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 375ml vode
- 8 g kvasca
- prstohvat soli
Priprema:
U vodi rastvoriti kvasac pa dobro promešati. Dodati so i brašno i zamesiti testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite da odmori oko 1h. Nakon toga istresite testo na radnu površinu, oblikujte lopticu pa je zasecite po širini, ali napravite dublji rez. Zatim testo prebacite pažljivo u kesu za pečenje. Kesu prebacite u pleh, vežite je na vrhu i ostavite hleb da odmori još 20 min pre ubacivanja u rernu. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list