Popularno jelo na kašiku koje svi vole. Uz dodatak domaćeg hleba i sezonske salate biće prava gozba. Porodica će biti oduševljena, a vi imate ručak za 2 dana.
Sastojci:
- kesa smrznutog graška
- 300 g piletine
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 kašika mlevenepaprike
- so, biber, ulje
Priprema:
Luk isecite na sitne komadiće i propržite. Šargarepu oljuštite i isecite na kolutove. Pileće belo meso isecite na kockice. U propržen luk dodajte piletinu, posolite i sipajte pola šolje vode. Dinstajte dok meso ne promeni boju. Dodajte šargarepu i grašak, biber i papriku po ukusu, zatim nalijte vodom do vrha graška, poklopite, smanjite na srednju temperaturu. Kuvajte nekih 20ak minuta ili dok grašak ne bude kuvan. Ukoliko je potrebno dosolite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus