Popularno jelo na kašiku koje svi vole. Uz dodatak domaćeg hleba i sezonske salate biće prava gozba. Porodica će biti oduševljena, a vi imate ručak za 2 dana.

Sastojci:

  • kesa smrznutog graška
  • 300 g piletine
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 kašika mlevenepaprike
  • so, biber, ulje

Priprema:

Luk isecite na sitne komadiće i propržite. Šargarepu oljuštite i isecite na kolutove. Pileće belo meso isecite na kockice. U propržen luk dodajte piletinu, posolite i sipajte pola šolje vode. Dinstajte dok meso ne promeni boju. Dodajte šargarepu i grašak, biber i papriku po ukusu, zatim nalijte vodom do vrha graška, poklopite, smanjite na srednju temperaturu. Kuvajte nekih 20ak minuta ili dok grašak ne bude kuvan. Ukoliko je potrebno dosolite.

Izvor: Stvar ukusa