Popularno jelo na kašiku koje svi vole. Uz dodatak domaćeg hleba i sezonske salate biće prava gozba. Porodica će biti oduševljena, a vi imate ručak za 2 dana.
Sastojci:
- kesa smrznutog graška
- 300 g piletine
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 kašika mlevenepaprike
- so, biber, ulje
Priprema:
Luk isecite na sitne komadiće i propržite. Šargarepu oljuštite i isecite na kolutove. Pileće belo meso isecite na kockice. U propržen luk dodajte piletinu, posolite i sipajte pola šolje vode. Dinstajte dok meso ne promeni boju. Dodajte šargarepu i grašak, biber i papriku po ukusu, zatim nalijte vodom do vrha graška, poklopite, smanjite na srednju temperaturu. Kuvajte nekih 20ak minuta ili dok grašak ne bude kuvan. Ukoliko je potrebno dosolite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem