Ukoliko nemate ideju šta da kuvate, mi vam dajemo predlog u nastavku.
Sastojci:
- jedno veće pile (oko 1,3 kg)
- 250g crnog luka
- 8 čena belog luka
- 5 kašika ulja
- so, biber
- 2 kašike ljutog karija
- konzerva paradajza (425 ml)
- 300 g graška
Priprema:
Dobro oprati i očistiti pile i podeliti ga na 8 delova. Dobro oprati i oljuštiti crni i beli luk, iseckati i ispasirati.
Ulje dobro zagrejati u tiganju. Delove piletine pržiti uz stalno okretanje tako da se dobro isprže svi delovi, posoliti i pobiberiti. Na kraju sve izvaditi iz tiganja. Crni i beli luk staviti u tiganj i na tihoj vatri dinstati oko 3–5 min.
Kašiku ljutog karija pomešati sa crnim i belim lukom. Zatim im dodati paradajz i supu. Pomešati piletinu, seckanu nanu i grašak. Po želji možete dodati i šargarepu i krompir. Piletinu sa karijem kuvati u poklopljenoj posudi oko 45 minuta. Još jednom posoliti, pobiberiti i dodati ostatak karija u prahu.
Sve servirati na velikom tanjiru i služiti dok je piletina još uvek topla. Uz piletinu sa karijem i grašak najčešće se servira pirinač.
Kako da napravite savršeno kremast pire bez mleka
Fritata iz air fryera sa sirom, spanaćem i čeri paradajzom
Domaća goveđa čorba sa krompirom
Recept za brz kolač sa malinama
Salata sa leblebijama, kuvanim jajima i mariniranim šampinjonima