Ukoliko nemate ideju šta da kuvate, mi vam dajemo predlog u nastavku.

Sastojci:

  • jedno veće pile (oko 1,3 kg)
  • 250g crnog luka
  • 8 čena belog luka
  • 5 kašika ulja
  • so, biber
  • 2 kašike ljutog karija
  • konzerva paradajza (425 ml)
  • 300 g graška

Priprema:

Dobro oprati i očistiti pile i podeliti ga na 8 delova. Dobro oprati i oljuštiti crni i beli luk, iseckati i ispasirati.

Ulje dobro zagrejati u tiganju. Delove piletine pržiti uz stalno okretanje tako da se dobro isprže svi delovi, posoliti i pobiberiti. Na kraju sve izvaditi iz tiganja. Crni i beli luk staviti u tiganj i na tihoj vatri dinstati oko 3–5 min.

Kašiku ljutog karija pomešati sa crnim i belim lukom. Zatim im dodati paradajz i supu. Pomešati piletinu, seckanu nanu i grašak. Po želji možete dodati i šargarepu i krompir. Piletinu sa karijem kuvati u poklopljenoj posudi oko 45 minuta. Još jednom posoliti, pobiberiti i dodati ostatak karija u prahu.

Sve servirati na velikom tanjiru i služiti dok je piletina još uvek topla. Uz piletinu sa karijem i grašak najčešće se servira pirinač.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  *Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs