Rolat čije se testo pravi od graška, a puni se kuvanim jajima biće apsolutni hit na svakoj slavi. Ovo možete da služite i za Novu godinu, a ako želite za Svetog Nikolu, napravite posnu varijantu u koju ćete umesto kuvanih jaja staviti nešto drugo. Takođe, posni rolat nemojte da posipate rendanim sirom. Testo se lako pravi, samo u brašno dodate grašak i peršun i to je sva nauka. Uživajte u neobičnom, a neverovatno ukusnom predjelu.
Sastojci:
- 100 g brašna
- 150 g kuvanog graška
- 1 veza peršuna
- 3 tvrdo kuvana jaja
- rendani sir
Priprema:
U brašno dodajte grašak i peršun. Sjedinite štapnim mikserom, pa umesite testo. Zatim razvucite, pa sipajte preko rendana jaja i urolajte. Stavite rolat u pek papir i alu foliju i umotajte. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Isecite, pa ako želite deo pospite rendanim sirom i zapecite još 5-10 minuta.
Bezglutenski posni slavski kolač
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter