Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARADAJZ PUNJEN FETOM: Za hrskav ukus pospite slaninom i zapecite u rerni - odlično predjelo za sve prilike

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Tikvice, paprike i patlidžan ste punili, a sada probajte i paradajz. Slanina i feta mu daju specifičan ukus.

Paradajz punjen fetom i slaninom 446537842.jpg Izvor: Shutterstock

Paprike ste do sada punili sa različitim filovima, pa probajte da napunite i paradajz. Ukus je provereno dobar, a priprema još lakša nego pre. Mešavina jaja, fete i slanine je dobitna kombinacija. Ovo je odlično predjelo za rođendane, mrsne slave, ali i praznike. Takođe, možete jesti i za večeru, a ako vam je potrebno uzmite i lepinju. 

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 8 paradajza
  • 2 čena belog luka
  • malo izmrvljene fete
  • malo iseckane slanine

Možda će vas zanimati

Priprema:

Paradajz operite, izdubite i na dnu malo isecite da može uspravno da stoji. Posolite, pobiberite i dodajte baš malo usitnjenog belog luka. U svaki paradajz sipajte po jedno jaje, pa preko pospite izmrvljenom fetom i na vrh stavite komadiće slanine. Na dno vatrostalne činije sipajte malo ulja, poređajte punjene paradajze i pecite u rerni zagrejanoj na 230°C, oko 10-15 minuta.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti