Paprike ste do sada punili sa različitim filovima, pa probajte da napunite i paradajz. Ukus je provereno dobar, a priprema još lakša nego pre. Mešavina jaja, fete i slanine je dobitna kombinacija. Ovo je odlično predjelo za rođendane, mrsne slave, ali i praznike. Takođe, možete jesti i za večeru, a ako vam je potrebno uzmite i lepinju. 

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 8 paradajza
  • 2 čena belog luka
  • malo izmrvljene fete
  • malo iseckane slanine

Priprema:

Paradajz operite, izdubite i na dnu malo isecite da može uspravno da stoji. Posolite, pobiberite i dodajte baš malo usitnjenog belog luka. U svaki paradajz sipajte po jedno jaje, pa preko pospite izmrvljenom fetom i na vrh stavite komadiće slanine. Na dno vatrostalne činije sipajte malo ulja, poređajte punjene paradajze i pecite u rerni zagrejanoj na 230°C, oko 10-15 minuta.