Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA PASULJ NE NADIMA: Ako uradite jednu prostu stvar, gasovi vas više neće mučiti

Fantastičan trik koji smanjuje nadutost i gasove.

 Kako da pasulj ne nadima Izvor: Shutterstock

Pasulj spada u veoma hranljive namirnice koje mogu da se pripremaju na više načina, međutim, mnogi izbegavaju da ga jedu zbog nadimanja, naročito u popodnevnim i večernjim satima kada nam može stvoriti stomačne tegobe i izbacivanje neprijatnih gasova.

Ali, postoji jedan trik uz pomoć kojeg ćete da ga jedete bez straha od nadimanja. A to je da veče pre potopite pasulj u vodu.

Nadutost je posledica nemogućnosti organizma da vari složene hemijske supstance. Procesom potapanja pasulja dolazi do rastvaranja tih supstanci u vodi, te kada se prva voda baci, a pasulj počne da se kuva, udeo tih složenih supstanci je daleko manji. Upravo to stvara nadutost u organizmu i povećava njegov intezitet.

Kako biste smanjili taj problem u telu nakon konzumiranja bitno je da uradite sledeće. Za vreme kuvanja pasulja u vodu dodajte lovorov list, kim, majoran, majčinu dušicu ili đumbir.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti