Pasulj spada u veoma hranljive namirnice koje mogu da se pripremaju na više načina, međutim, mnogi izbegavaju da ga jedu zbog nadimanja, naročito u popodnevnim i večernjim satima kada nam može stvoriti stomačne tegobe i izbacivanje neprijatnih gasova.
Ali, postoji jedan trik uz pomoć kojeg ćete da ga jedete bez straha od nadimanja. A to je da veče pre potopite pasulj u vodu.
Nadutost je posledica nemogućnosti organizma da vari složene hemijske supstance. Procesom potapanja pasulja dolazi do rastvaranja tih supstanci u vodi, te kada se prva voda baci, a pasulj počne da se kuva, udeo tih složenih supstanci je daleko manji. Upravo to stvara nadutost u organizmu i povećava njegov intezitet.
Kako biste smanjili taj problem u telu nakon konzumiranja bitno je da uradite sledeće. Za vreme kuvanja pasulja u vodu dodajte lovorov list, kim, majoran, majčinu dušicu ili đumbir.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus