Pasulj spada u veoma hranljive namirnice koje mogu da se pripremaju na više načina, međutim, mnogi izbegavaju da ga jedu zbog nadimanja, naročito u popodnevnim i večernjim satima kada nam može stvoriti stomačne tegobe i izbacivanje neprijatnih gasova.
Ali, postoji jedan trik uz pomoć kojeg ćete da ga jedete bez straha od nadimanja. A to je da veče pre potopite pasulj u vodu.
Nadutost je posledica nemogućnosti organizma da vari složene hemijske supstance. Procesom potapanja pasulja dolazi do rastvaranja tih supstanci u vodi, te kada se prva voda baci, a pasulj počne da se kuva, udeo tih složenih supstanci je daleko manji. Upravo to stvara nadutost u organizmu i povećava njegov intezitet.
Kako biste smanjili taj problem u telu nakon konzumiranja bitno je da uradite sledeće. Za vreme kuvanja pasulja u vodu dodajte lovorov list, kim, majoran, majčinu dušicu ili đumbir.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom