Švarcvald je čuvena torta čija kombinacija višnja i čokolade svima odgovara. Nije previše slatka jer sadrši i kiselkaste višnje koje joj daju osvežavajući ukus, a ima čokoladu. Sada napravite odličnu tortu koja ima istu kombinaciju ukusa, ali se ipak razlikuje. Ova nema beli fil nego samo čokoladni kao i čokoladnu glazuru.

Sastojci:

Za koru: 

  • 60 g putera
  • 60 g čokolade za kuvanje
  • 5 belanaca
  • 130 g šećera
  • 75 g brašna

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 5 žumanca
  • 1 kesica čokoladnog pudinga
  • 5 kašika brašna
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 250 g putera
  • 340 g višanja 

Za ganaš:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 150 ml slatke pavlake 

Priprema:

Čokoladu otopite sa puterom, a belanca umutite sa šećerom. Pomešajte obe smese i sjedinite mikserom koji je podešen na najslabiju brzinu. Sipajte u kalup obložen pek papirom i pecite na 180°C oko pola sata. 

Mleko (400 ml) stavite da se zagreje sa šećerom. Žumanca umutite, pa dodajte puding, brašno i sjedinite mikserom. Sipajte u zagrejano mleko i mešajte dok se ne sjedini. Kada se zgusne dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Prohladite, pa dodajte puter sobne temperature i promešajte. Dodajte i proceđene višnje, pa premažite preko kore. 

Na kraju prelijte čokoladnom glazurom, koja se pravi tako što otopite čokoladu i slatku pavlaku. Stavite u frižider da se stegne i onda ukrasite rednanom čokoladom i šećerom u prahu. 

Izvor: Natasine slastice