Ponekad u pripremi najjednostavnijih jela postoji neka sitna caka koja će od dobrog napraviti još bolje. Takav je i ovaj recept za hrskave aromatične krompiriće. Sve što treba da uradite je da pomešate začine i ubacite u kesu zajedno sa krompirićima - dobro protresete i stavite onda na pleh. Na taj način će začini jednako da se "zalepe" za sve krompiriće.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 1 kašičica slatke paprike
- malo čilija
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašika prezli
- 1 kašičica belog luka u granulama
- pola kašičice bibera
- 1 kašičica suvog začina
- malo timijana
- seckan peršun suvi
- maslinovo ulje
Priprema:
Krompir očistiti i iseći na tanje kriške. U činiju sipati brašno i prezle, dodati paprike, beli luk, biber,začin, timijan,peršun i sve izmešati.
Sipati krompir u veći najlonsku kesu i sipati začin preko, zatvoriti i dobro izmešati okrećući naopako i tresti krompr da se začini zalepe na krompir. Tepsiju obložiti pek papirom i premazati uljem. Krompir rasporediti tako da ne dodiruju jedan drugog. Peći na 250 stepeni dok ne porumeni oko 50 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom