Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEČEN KROMPIR U RERNI:  Nikad hrskaviji, a trik sa kesom učiniće da se začini ravnomerno "zalepe"

Nikad hrskaviji i ukusniji, pečen krompir u rerni sa začinima.

 Pečen krompir u rerni Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Ponekad u pripremi najjednostavnijih jela postoji neka sitna caka koja će od dobrog napraviti još bolje. Takav je i ovaj recept za hrskave aromatične krompiriće. Sve što treba da uradite je da pomešate začine i ubacite u kesu zajedno sa krompirićima - dobro protresete i stavite onda na pleh. Na taj način će začini jednako da se "zalepe" za sve krompiriće.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 1 kašičica slatke paprike
  • malo čilija
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 1 kašika prezli
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • pola kašičice bibera
  • 1 kašičica suvog začina
  • malo timijana
  • seckan peršun suvi
  • maslinovo ulje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na tanje kriške. U činiju sipati brašno i prezle, dodati paprike, beli luk, biber,začin, timijan,peršun i sve izmešati.

Sipati krompir u veći najlonsku kesu i sipati začin preko, zatvoriti i dobro izmešati okrećući naopako i tresti krompr da se začini zalepe na krompir. Tepsiju obložiti pek papirom i premazati uljem. Krompir rasporediti tako da ne dodiruju jedan drugog. Peći na 250 stepeni dok ne porumeni oko 50 min.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti