Ponekad u pripremi najjednostavnijih jela postoji neka sitna caka koja će od dobrog napraviti još bolje. Takav je i ovaj recept za hrskave aromatične krompiriće. Sve što treba da uradite je da pomešate začine i ubacite u kesu zajedno sa krompirićima - dobro protresete i stavite onda na pleh. Na taj način će začini jednako da se "zalepe" za sve krompiriće.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 1 kašičica slatke paprike
  • malo čilija
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 1 kašika prezli
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • pola kašičice bibera
  • 1 kašičica suvog začina
  • malo timijana
  • seckan peršun suvi
  • maslinovo ulje

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na tanje kriške. U činiju sipati brašno i prezle, dodati paprike, beli luk, biber,začin, timijan,peršun i sve izmešati.

Sipati krompir u veći najlonsku kesu i sipati začin preko, zatvoriti i dobro izmešati okrećući naopako i tresti krompr da se začini zalepe na krompir. Tepsiju obložiti pek papirom i premazati uljem. Krompir rasporediti tako da ne dodiruju jedan drugog. Peći na 250 stepeni dok ne porumeni oko 50 min.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja