Prženi pa još i vrući krompirići su omiljeni prilog uz meso kako deci, tako i odraslima. 

Današnji dan možete proslaviti pripremom ukusnog pomfrita po receptu mladog australijskog kuvara, Morgana Hipvorta. Priprema pomfrita na njegov način je zdravija jer nema prženja u dubokom ulju.

Sastojci :

  • Krompir
  • Začini po želji
  • Maslinovo ulje
  • So

Priprema:

Krompire isecite na komade i stavite ih u šerpu s hladnom vodom i soli pa pustite da odstoje nekoliko minuta. Uključite šporet i zagrevajte lonac šerpu jedno 2 minuta, do vrenja vode. Ocedite krompire i prebacite ih u posudu za pečenje, dodajte začine, so i ulje. Pecite u rerni 25 minuta, na 200°C.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvar ukusa