Mekane, sočne i ukusne kiflice bilo da ih punite pršutom, sirom, kulenom… ili ih ostavite prazne. Isprobajte nov način uvijanja testa oduševiće vas.

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 1 jaje
  • 30 ml ulja
  • 200 ml mleka

Priprema:

U mlako mleko rastopiti kvasac i šećer pa kad nadodje dodati jaje, ulje, brašno so i zamesiti glatko testo Ostaviti da odmori, istresti testo na pobrašnjen sto. Testo podeliti na 8 delova jednakih i oblikovati ih u loptice pa pokriti folijom.

Svaku lopticu razviti oklagijom na duž, donji deo odseći na 1 cm, sredinu iseći na nekoliko rezova. U gornji deo staviti sir pa preklopiti malo gornjim delom i pritisnuti prstima. Sredinu malo skupiti pa odozdo podvući onu isečenu traku i saviti pa spojiti. Uviti u kiflicu i okrenuti. Redjati u podmazan pleh. Pokriti da odmori pa premazati žumancetom i peći na 200 stepeni.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja