Kombinacija sastojaka koja će svakoga "oboriti s nogu". Neodoljiv krem od pistaća, fil od malina nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Koru nakon pečenja možete izrezati u obliku srca, a možete je ostaviti okruglu ili četvrtastu - zavisno od kalupa u kom pečete.
Sastojci:
Korica:
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 150ml ulja
- 120ml mleka
- 120g brašna
- 80g brašna od pistaća
Malina sloj:
- 200g zaleđenih malina
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 200g bele čokolade
- 70g putera
Pistać fil:
- 500g maskarpone sira
- 300ml slatke pavlake
- 180g pistać krema
- 2 kremfixa
Priprema:
Za koricu mikserom umutiti jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutiti par minuta, smesa treba da postane svetlo žuta i da se udvostruči. Zatim dodati mleko i ulje, opet umutiti. Pomešati brašno i pistaće, dodati u smesu i polako umešati. Smesu sipati u kalup obložen pek papirom prečnika 22cm i peći 30 minuta na 180 stepeni.
Nakon pečenja ostaviti koricu da se ohladi u potpunosti. Zatim po želji izrezati srce i preseći horizontalno na 2 dela.
Za malina sloj u šerpici prokuvati maline šećer i vanilin. Kada proključa procediti. Istopiti belu čokoladu i puter, dodati proceđene maline, promešati i odložiti u frižider da se ohladi u potpunosti.
Za pistać fil mikserom umutiti maskarpone i krem. Dodati neumućenu slatku pavlaku ako je biljna, ako je mlečna zasebno je umutiti i spojiti sve u 1 fil. Na kraju umutiti i kremfix.
Slaganje: korica-pola malina sloja-pola pistać fila-korica-ostatak malina sloja-ostatak pistać fila. Po želji pistać fil može da se rasprediti i po ivicama torte.
Nakon slaganja tortu odložiti u frižider, najbolje preko noći, ukrasiti po želji i uživati.
Izvor: Slatka domaćica
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem