Mafini su pecivo koje se brzo sprema, jer je potrebno samo umešati smesu i izliti u kalup. Postoje i slane i slatke verzije mafina, a danas isprobajte ovu sa mlečnom čokoladom.
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 100 g mlečne čokolade
- 150 g mlevenih oraha ili lešnika
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 ml vode
- 10 kašika brašna (ne punih kašika)
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Maslac i čokoladu stavite na šporet da se otapa. Sameljite orahe ili lešnike. Jaja umutite penasto, dodajte šećer, vanilin šećer, otopljenu čokoladu, orahe, vodu pa promešajte špatulom. Na kraju umešajte brašno sa praškom za pecivo.
Peći na 200 stepeni oko 30 minuta u kalupu za mafine. Podmažite kalup ili stavite papirne korpice za mafine. Pečene mafine pospite šećerom u prahu.
Izvor: Serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus