Svi znamo kako se pravi pica, ali, da li ste nekad probali Alzašku picu? Ukoliko niste pogledajte recept u nastavku. Tajna ove pice je u veoma tankom testu koje se premazuje pavlakom umesto kečapom.

Sastojci:

Za testo:

  • 250 g brašna
  • 130 ml vode
  • 30 ml maslinovog ulja
  • so

Prilog:

  • 2 kašike kisele pavlake ili kiselog mleka
  • 100 g suve slanine ili omešano sa šunkom
  • 1 glavica crvenog luka
  • po želji krupna so

Priprema:

Zamesiti testo sa brašnom, uljem, vodom i malo soli. Mesiti 5-6 minuta da testo bude potpuno glatko. Staviti u kesu da odmara bar 30 minuta na hladnom. Rernu uključiti na 250 stepeni i staviti i pleh da se greje.

Za to vreme iseći suhomesnato. Testo razviti na pek papiru što tanje. Premazati kiselom pavlakom. Odozgo rasporediti seckanu slaninu i suhomesnato i na kraju dodati luk. Peći na 250 stepeni 15-20 minuta

Izvor: Bakina i dekina kuhinja