Sa domaćom picom nema greške. Odličan je predlog za večeru ili druženje sa prijateljima. Kako bi ispala savršeno, mi vam otrkivamo par trikova koji će vam dosta olakšati pripremu. Kako se testo ne bi lepilo za posudu pospite je grizom ili prezlama. Uvek ste se pitali kako je paradajz sos na nekim kupovnim picama tako ukusan? Predlažemo da isprobate naš recept oduševićete se. A ako želite da dobijte hrskavu koricu, nikada nemojte da premazujete celo testo, nego ostavite 1 cm od oboda. 

Sastojci: 

  • 500 g oštrog brašna
  • 15 g svežeg kvasca 
  • 1 kašičica soli 
  • 375 ml tople vode

Za paradajz sos:

  • 500 ml pelata
  • 1/2 kašičice bosiljka 
  • 1/2 kašičice origana 
  • 1 čen belog luka, iseckan 

Priprema:

Kvasac rastopite u vodi, pa dodajte brašno i so koje ste pomešali. Umesite testo i oblikujte valjak, pa isecite na 4 dela. Svaki deo blago razvucite u četvrtas oblik, pa presavijte na pola i svaki čošak savijajte na unutra, da dobijte oblik lopte. Stavite u posudu, ali prvo pospite grizom ili prezlama kako se testo ne bi lepilo. Pokrijte i ostavite da stoji 2 sata na sobnoj temperaturi. Pomešajte sastojke za paradajz sos. Razvucite testo i premažite sa 2 kašike paradajz sosa. Nemojte do kraja kako bi se napravila korica, pospite parmezanom. U rerni na 250°C zagrejte pleh, pa stavite preko testo sa sve pek papirom. Pecite 5 minuta, pa izvadite picu (zajedno sa plehom) i stavite ostale sastojke. Pecite picu još 2-3 minuta kada dodate preostale sastojke. 

Na jednoj polovini pice je stišnjena šunka, gauda i mocarela, a na drugoj kulen, pršuta, gauda, mocarela, paprika, paradajz i rukola (rukolu stavite tek kada je pica skroz gotova i izvađena iz rerne).

Izvor: Stvar ukusa