Kada nemate puno vremena, ali ni preterano ideja šta da pripremate, pasta je uvek dobro rešenje. Svi je vole, a ukus može da bude po vašoj želji. Pored klasičnih, kao što su karbonara i bolonjeze, mi vam predlažemo fahita makaraone sa piletinom. Isprljaćete samo jednu posudu, a ukus ove paste će vas oduševiti. 

Probajte da spremite i čuveni italijanski kolač, tiramisu, ne treba vam puno truda, a garantovano će vam se dopasti. 

Sastojci:

  • 1 crvene paprike
  • 1 žuta paprike
  • 1 crni luk
  • 100 g makarona
  • 160 g pilećeg filea
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica čilija u prahu
  • 1 kašičica kumin u prahu
  • 300 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 50 g tvrdog sira 

Priprema:

Isecite papriku i crni luk na trake, pa propržite na malo maslinovog ulja. Zatim beli luk isecite sitno i propržite sa mesom koje ste isekli na trake (može isti tiganj, samo prethodno izvadite povrće). Pred kraj dodajte čili i kumin. Lepo mešajte da se meso i začini sjedine. Sipajte mleko i vodu, pa dodajte makarone. Kuvajte oko 10-ak minuta. Zatim dodajte povrće i rendani sir. Posolite i pobiberite i ostavite još par minuta. 

Izvor: Stvar ukusa