Kada nemate puno vremena, ali ni preterano ideja šta da pripremate, pasta je uvek dobro rešenje. Svi je vole, a ukus može da bude po vašoj želji. Pored klasičnih, kao što su karbonara i bolonjeze, mi vam predlažemo fahita makaraone sa piletinom. Isprljaćete samo jednu posudu, a ukus ove paste će vas oduševiti.
Probajte da spremite i čuveni italijanski kolač, tiramisu, ne treba vam puno truda, a garantovano će vam se dopasti.
Sastojci:
- 1 crvene paprike
- 1 žuta paprike
- 1 crni luk
- 100 g makarona
- 160 g pilećeg filea
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica čilija u prahu
- 1 kašičica kumin u prahu
- 300 ml mleka
- 200 ml vode
- 50 g tvrdog sira
Priprema:
Isecite papriku i crni luk na trake, pa propržite na malo maslinovog ulja. Zatim beli luk isecite sitno i propržite sa mesom koje ste isekli na trake (može isti tiganj, samo prethodno izvadite povrće). Pred kraj dodajte čili i kumin. Lepo mešajte da se meso i začini sjedine. Sipajte mleko i vodu, pa dodajte makarone. Kuvajte oko 10-ak minuta. Zatim dodajte povrće i rendani sir. Posolite i pobiberite i ostavite još par minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem