Rezanci sa makom često su se nalazile na stolovima širom Vojvodine, a nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez njih. Ukoliko nemate vremena za neki komplikovani desert, a jede vam se nesto slatko idealno su rešenje. Pripremaju se očas posla, a cela porodica će uživati u ovom specijalitetu.
Sastojci:
- 400 g širokih rezanaca
- 50 g maslaca
- 150 g mlevenog maka
- 300 g šećera
- kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i dodajte malo soli, pa ubacite rezance i kuvajte na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje. Kad su rezanci gotovi, skinite šerpu sa ringle, ostavite još par minuta da rezanci nabubre, pa ih procedite i ostavite sa strane. U drugoj šerpi dodajte maslac, dodajte mak i šećer, pa sve dobro izmešajte, i pržite na laganoj vatri par minuta da se sve dobro sjedini, samo vodite računa da vam šećer ne zagori. Dodajte proceđene rezance, promešajte opet, pospite ih vanilin šećerom i služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus