Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REZANCI SA MAKOM: Stari vojvođanski specijalitet bez koga nije mogao da se zamisli nedeljni ručak 

Rezance sa makom su nekada spremale bake širom Vojvodine.

 Rezanci sa makom Izvor: Shutterstock

Rezanci sa makom često su se nalazile na stolovima širom Vojvodine, a nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez njih. Ukoliko nemate vremena za neki komplikovani desert, a jede vam se nesto slatko idealno su rešenje. Pripremaju se očas posla, a cela porodica će uživati u ovom specijalitetu. 

Sastojci:

  • 400 g širokih rezanaca
  • 50 g maslaca
  • 150 g mlevenog maka
  • 300 g šećera
  • kesica vanilin šećera
  • prstohvat soli

Možda će vas zanimati

Priprema:

U šerpu sipajte vodu i dodajte malo soli, pa ubacite rezance i kuvajte na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje. Kad su rezanci gotovi, skinite šerpu sa ringle, ostavite još par minuta da rezanci nabubre, pa ih procedite i ostavite sa strane. U drugoj šerpi dodajte maslac, dodajte mak i šećer, pa sve dobro izmešajte, i pržite na laganoj vatri par minuta da se sve dobro sjedini, samo vodite računa da vam šećer ne zagori. Dodajte proceđene rezance, promešajte opet, pospite ih vanilin šećerom i služite.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jasna

Kod nas u Vojvodini se mak prvo prokuva u mleku!

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti