Ovo tradicionalno jelo iz Rima, poznato kao pasta sa sirom i biberom,je nešto što ćete često praviti kada jednom probate. Uglavnom sve sastojke već imate kod kuće, zato varjače u ruke i spremite porodici ovo ukusno italijansko jelo.

Sastojci:

  • pakovanje testenina
  • 1 kašika mlevenog bibera
  • 1,5 šolja rendanog sira po izboru
  • 2 kašike neslanog putera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • malo krupne morske soli

Priprema:

Skuvajte al dente testeninu, procedite, a zatim sačuvajte 1 šolju vode u kojoj se kuvala pasta. Zagrejte puter i ulje u dubljem tiganju. Dodajte biber i dinstajte, mešajući, dok ne zamiriše, oko 2 minuta. Dodajte vodu iz testenine i krčkajte. Vratite testeninu, dodajte sir pa mešajte dok ne dobijete kremastu smesu.

Poslužite odmah.

Izvor: Stvar ukusa