Kremasta salata koja dosta podseća na rusku, ali postoje 2 sastojka koja je čine ukusnijom, a to su švapski sir i rendani tvdri sir koji se posipa po vrhu. Idealna je za proslave, ali možete da je služite i za nedeljni ručak uz pečenje ili da mažete na hleb.
Sastojci:
- 300 g kisele pavlake
- 300 g majoneza
- 1-2 kašičice senfa
- 250 g švapskog sira
- 250 g šunke
- nekoliko kiselih krastavčića
- 4-5 jajeta
- 4-5 većih krompira
- 200 tvrdog sira
Priprema:
Skvajte krompir i jaja, pa izrendajte. Kisele krastavčiće takođe izrendajte, a šunku iseckajte. Umutite pavlaku, majonez i senf. U posudu stavite sir, preko malo bibera, šunku, malo preliva od pavlake. Zatim krompir, pa preliv, krastavčiće, pa preliv, zatim kuvana jaja, pa preliv. Poslednji red je rendani kačkavalj. Slažite je kao slanu tortu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus