Kremasta salata koja dosta podseća na rusku, ali postoje 2 sastojka koja je čine ukusnijom, a to su švapski sir i rendani tvdri sir koji se posipa po vrhu. Idealna je za proslave, ali možete da je služite i za nedeljni ručak uz pečenje ili da mažete na hleb

Sastojci:

  • 300 g kisele pavlake 
  • 300 g majoneza 
  • 1-2 kašičice senfa
  • 250 g švapskog sira 
  • 250 g šunke 
  • nekoliko kiselih krastavčića 
  • 4-5 jajeta 
  • 4-5 većih krompira 
  • 200 tvrdog sira 

Priprema:

Skvajte krompir i jaja, pa izrendajte. Kisele krastavčiće takođe izrendajte, a šunku iseckajte. Umutite pavlaku, majonez i senf. U posudu stavite sir, preko malo bibera, šunku, malo preliva od pavlake. Zatim krompir, pa preliv, krastavčiće, pa preliv, zatim kuvana jaja, pa preliv. Poslednji red je rendani kačkavalj. Slažite je kao slanu tortu. 

Izvor: Stvar ukusa