Bugarska pogača je idealna za doručak, večeru ili za iznenadne goste. Poslužite sa šunkom i domaćim kiselim mlekom i eto odličnog obroka. Podseća izgledom na proju, a ukus joj je fantastičan. Jednostavno se prirpema, sa sastojcima koje već imate i ne košta puno.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 3 jajeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kisela pavlaka
- sira ili kajmaka po želji
- 1 čaša (pavlake) ulja
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte brašno sa praškom za pecivo. Zatim sipajte pavlaku, promešajte, pa stavite sir ili kajmak. Na kraju postepeno dodajte ulje i sve izmešajte. Ostavite oko 15 minuta. Pecite na 220°C oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus