Kako bi vam neko pecivo uspelo, jako je bitno da je testo dobro. Pomoću ovog recepta uspećete da umesite fantastično testo, a uspeće vam i ako mesite prvi put, jer je poprilično lako. Umesto svežeg koristi se suvi kvasac i čeka se samo jednom da testo naraste.
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 200 ml tople vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 100 ml ulja
- 1 jaje
- 660 g brašna
- 1 kašičica soli
- 75 g putera ili margarina
Priprema:
Vodu i mleko sipajte u posudu, pa dodajte kvasac i šećer. Lepo promešajte da se sve sjedini, pa sipajte ulje, belnace, brašno i so. Umesite mekano testo koje se ne lepi i pokrijte providnom folijom. Ostavite da se udvostruči. Oblikujte 12 loptica. Svaku rukama rastanjite, premažite puterom i urolajte. Presecite po sredini, napravite pletenicu i onda spojite u krug. Stavite na pleh obložen pek papirom, pa premažite preostalim žumancetom koje ste umutili sa kašikom mleka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem