Kako bi vam neko pecivo uspelo, jako je bitno da je testo dobro. Pomoću ovog recepta uspećete da umesite fantastično testo, a uspeće vam i ako mesite prvi put, jer je poprilično lako. Umesto svežeg koristi se suvi kvasac i čeka se samo jednom da testo naraste. 

Sastojci: 

  • 200 ml toplog mleka 
  • 200 ml tople vode
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašika šećera 
  • 100 ml ulja 
  • 1 jaje 
  • 660 g brašna 
  • 1 kašičica soli 
  • 75 g putera ili margarina

Priprema:

Vodu i mleko sipajte u posudu, pa dodajte kvasac i šećer. Lepo promešajte da se sve sjedini, pa sipajte ulje, belnace, brašno i so. Umesite mekano testo koje se ne lepi i pokrijte providnom folijom. Ostavite da se udvostruči. Oblikujte 12 loptica. Svaku rukama rastanjite, premažite puterom i urolajte. Presecite po sredini, napravite pletenicu i onda spojite u krug. Stavite na pleh obložen pek papirom, pa premažite preostalim žumancetom koje ste umutili sa kašikom mleka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa