Sada više ne morate da kupujte smrznuti ili u pekari. Jednostavno i brzo napravite domaći žu žu. Umesite testo, pa isecite pecivo i posle se samo ispeče. Vruć žu žu sa čašom domaćeg jogurta ili kiselog mleka je najbolji doručak ili večera. 

Sastojci:

  • 3 šoljice hladne vode
  • 2 šoljice ulja
  • 1 puna kašičica soli
  • oko 500 g brašna 
  • 250 g putera
  • 1 jaje
  • susam

Priprema:

Pomešajte vodu, ulje, so i brašno. Umesite testo, ako je potrebno dodajte još brašna, jer testo ne treba da se lepi za ruke. Margarin dobro ohladite, pa podelite na 3 dela. Rastanjite testo u obliku kvadrata, pa narendajte 1 deo putera koji ste podelili. Preklopite testo na 4 dela ka unutra, svaku stranu preklopite. Ostavite da odmori pola sata. Opet razvucite testo oklagijom, narendajte 2 deo putera, preklopite i ostavite da odmori još pola sata. Zatim poslednji put razvucite testo, narendajte 3 deo putera i preklopite. Isto ostavite da odmori. Isecite pecivo, pa premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15-20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa