Ponekad nemamo dovoljno vremena da pravimo pitu sa korama ili da razvijamo testo, najbolje je da u jednu posudu stavite sve sastojke za pitu, umutite je i preručite u pleh. Jednostavan i brz recept koji je idealan za doručak ili večeru,a sjajno ide uz jogurt ili kiselo mleko.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 250 ml mleka
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- 100 g šunke
- 100 g kačkavalja
- 1 kesica praška za pecivo
- susam
Priprema:
U činiju razbijte celo jaje, malo posolite i dodajte nekoliko kapi ulja. Mutite dok ne dobijete penastu strukturu, pa lagano dodajte prašno, potom mleki i prašak za pecivo. Sve sastojke dobro umutite dok ne dobijete glatko testo. U pleh koji ste prethodno malo premazali uljem ulujte otprilike polovinu smese. Poređajte šunku i rendani kačkavalj, pa odozgo prelijte ostatak smese. Pospite susamom i pecite na 180 C oko pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus