Starinski recept za patišpanj koji su pravile naše bake, sjajan je za služenje uz kafu ili čaj. Sve sastojke već imate u kući, samo ih "smućkate", ispečete i dobićete izdašan kolač sa istopljenom čokoladom. 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 60 g šećera
  • 5 g vanilin šećera
  • 60 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 170 g brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • 40 g čokoladnih mrvica

Priprema:

U činiju razbijte celo jaje, dodajte mu šećer i malo vanilin šećera, potom dobro promešajte. Nakog toga ulijte ulje i mleko, pa lagano sipajte prosejano brašno, a zatim i prašak za pecivo. Dobro sjedinite sve sastojke da dobijete glatku, ali polutečnu smesu. Na kraju dodajte čokoladne mrvice i sve dobro sjedinite. U kalup prečnika 22 cm koji ste prethodno obložili sa malo brašna, sipajte testo i ravnomerno rasporedite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 C nekih 25 minuta do pola sata. Po želji pospite šećer u prahu.

Izvror: Stvar ukusa