Kremasta i bogatog ukusa Kinder torta koju će deca sigurno obožavati. Za njenu pripremu neće vam trebati rerna samo sjedinite sve sastojke i poređate. Zasigurno da će biti kraljica svake proslave, a možete da je ukrasite po svom ukusu.
Sastojci:
Za tortu:
- 300 g piškota
- 300 ml mleka
- 700 g maskarpone sira
- 400 ml slatke pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 25 kinder čokoladica
Za glazuru:
- 150 g čokolade
Priprema:
U pleh poređajte piškote natopljene u mleko. Slatku pavlaku umutite sa prah šećerom, pa kada se skroz zgusne pomešajte sa maskarpone sirom. Kinder čokoladice rastopite i dodajte u smesu. Dobro promešajte i jedan deo odvojite za glazuru. Ostatak smese stavite preko piškota. Poravnajte, pa odozgo stavite još jedan red piškota i premažite kremom koji ste odvojili. Ostavite u frižider nekih 2 sara da se ohladi. Rastopite čokoladi i kada se torta stekla ukrasite je po želji sa čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem