Ljubitelji čokoladnih poslastica neće moći da odole ovoj savršenoj torti. Uopšte nije komplikovana, ne peče se i ne zahteva puno truda, a ukus je očaravajući. Ako želite da malo ublažite čokoladni ukus, vi napravite puding od vanile, pa u njega dodajte čokoladu.
Sastojci:
- 120 g pudinga sa ukusom čokolade
- 5-8 kašika šećera
- 10 g vanilin šećera
- 750 ml mleka + oko 200 ml mleka za keks
- oko 210 g plazma keksa
- 100 g čokolade
- 100 g maslaca
- 80 ml slatke pavlake
Priprema:
Stavite 500 ml mleka sa šećerom i vanilin šećerom da se kuva. Pomešajte puding sa preostalih 250 ml mleka i sipajte u provrelo mleko. Kuvajte dok se puding ne zgusne, uz neprestano mešanje. U skuvani puding dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolade ne istopi. Prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku. U ohlađeni puding dodajte maslac i šlag, pa umutite mikserom. Odvojte malo pudinga za dekoraciju. Kalup 30x20 cm obložte folijom. Na dno kalupa poređajte plazma keks, koji ste predhodno umočili u mleko. Preko stavite 1/2 pudinga, zatim plazmu koju ste umakali u mleko, drugu polovinu pudinga i preko opet keks. Ostavite tortu u frižideru preko noći. Sutradan tortu izvadite iz kalupa i dekorišite.
Izvor: Cooking
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način