Navikli smo da su čorbe sa pečurkama uglavnom kremaste, ali sada napravite nešto malo drugačije. Dodajte pirinač i paradajz sok i napravite pravu gozbu ili zamenu za obrok. Ako čorbi dodate i zapršku biće još bogatija i ukusnija.
Sastojci:
- 300 - 400 g šampinjona
- 1 šolja pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 200 ml soka od paradajza
- maslac ili ulje za dinstanje
- suvi biljni začin, biber, peršun
- voda (zavisno od veličine šerpe)
Zaprška:
- 1 jaje
- pola šolje kiselog mleka
Priprema:
Otopite maslac ili zagrejte ulje pa dinstajte iseckane šampinjone. Nakon toga dodajte seckan crni luk i pirinač. Dinstajte još 5 minuta, mešajući povremeno. Sipajte sok od paradajza i pospite začinima. Dodajte vodu i ostavite čorbu da se kuva oko 30 minuta.
Sklonite čorbu sa vatre i nakon što se blago ohladi zapržite je. Umutite u posudi jedno jaje, kiselo mleko i dodaje malo toplog bujona. Promešajte i sipajte u čorbu, ako je neophodno dodajte so po ukusu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus