Navikli smo da su čorbe sa pečurkama uglavnom kremaste, ali sada napravite nešto malo drugačije. Dodajte pirinač i paradajz sok i napravite pravu gozbu ili zamenu za obrok. Ako čorbi dodate i zapršku biće još bogatija i ukusnija.

Sastojci:

  • 300 - 400 g šampinjona
  • 1 šolja pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 ml soka od paradajza
  • maslac ili ulje za dinstanje
  • suvi biljni začin, biber, peršun
  • voda (zavisno od veličine šerpe)

Zaprška:

  • 1 jaje
  • pola šolje kiselog mleka

Priprema:

Otopite maslac  ili zagrejte ulje pa dinstajte iseckane šampinjone. Nakon toga dodajte seckan crni luk i pirinač. Dinstajte još 5 minuta, mešajući povremeno. Sipajte sok od paradajza i pospite začinima. Dodajte vodu i ostavite čorbu da se kuva oko 30 minuta.

Sklonite čorbu sa vatre i nakon što se blago ohladi zapržite je. Umutite u posudi jedno jaje, kiselo mleko i dodaje malo toplog bujona. Promešajte i sipajte u čorbu, ako je neophodno dodajte so po ukusu.

Izvor: Stvar ukusa